Sinds het voorjaar van 1998 is deze afdeling aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond ofwel de NOB. Binnen de NOB staat het leren en beoefenen van alle facetten van de onderwatersport centraal. Duiken is daarvan slechts een onderdeel. Binnen onze vereniging ligt de nadruk duidelijk op het sportduiken.

duiken3

Duiken is een fantastisch ontspannende hobby! In ons waterrijke Nederland is er onderwater een complete wereld met een enorme diversiteit aan planten en dieren. Met je duikbevret op zak kun je hier het hele jaar van genieten. In de winter is het natuurlijk wel erg fris, maar het is bijzonder mooi om onder water net als daarboven de verschillende seizoenen mee te maken.

duiken1

Training
Duiken is een mooie en veilige sport, mits je de regels goed in acht neemt. Veel mensen wijzen steeds op de gevaren die aan deze sport kleven. En wij zijn ook de laatste die dat zullen ontkennen, het is een sport die gevaar kan opleveren. Bij de opleidingen behoren lessen waar duidelijk uiteengezet wordt hoe men zich onder water dient te bewegen en gedragen. Er wordt ook duidelijk uitgelegd welke apparatuur er is en hoe dit te gebruiken. Op het buddy-systeem wordt uitvoerig op ingegaan, twee duikers vormen een eenheid en zijn voor elkaar verantwoordelijk. Dit geheel wordt aangevuld met theorielessen waar gebruik gemaakt wordt van dia’s en overhead projectie om alles duidelijk uiteen te zetten.

Tot slot wordt er aan het einde van de opleiding in buitenwater gedoken. Dit zal onder begeleiding van meer ervaren duikers plaatsvinden en ook hierin zal een opbouw plaatsvinden van makkelijk naar moeilijk.

Plezier
En als je dan alles achter de rug hebt ligt er een oceaan aan mogelijkheden voor je open. Je kunt de onder water wereld gaan verkennen. Je begeeft je tussen de onder water flora en fauna en valt van de ene verbazing in de andere. De beelden van tv worden in werkelijkheid nog veel mooier door de serene rust die van de omgeving uitgaat, het suizen van je ademautomaat en het geborrel van de uitgeademde lucht. We kunnen je nog veel meer vertellen maar kom het zelf maar ontdekken in het zwembad.

duiken2

Info
Op deze site zijn schema’s te vinden van de trainingen in het zwembad en de verenigingsduiken in het buitenwater. Indien van toepassing zijn er ook schema’s van de opleidingen te vinden. Op de fotosite staan regelmatig nieuwe foto’s van de diverse activiteiten die door de leden worden ondernomen. Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar duiken@rooiepaerd.nl

Lid worden?
Wil je lid worden van de Duikvereniging, download dan hier de formulieren:
Inschrijfformulier

Voor meer interessante links, klik hier.

Terug naar de afdelingpagina