Denk je dat je kunt zwemmen?
Na het behalen van het Zwem-ABC stopt het zwemmen niet!! Hier leer je de basis geleerd om te kunnen zwemmen en in simpele noodsituaties je te kunnen orienteren.

Bij Reddingsbrigade Het Rooie Paerd Moerdijk kun je lid worden als je, je A-diploma hebt. Bij de lagere diploma’s (Junior Redder ) leer je eerst nog beter zwemmen en in het water overleven, zodat je jezelf kunt redden in en om het water. Hierna leer je wat je moet doen om iemand anders te kunnen redden (Zwemmend Redder). Als laatste in de diploma lijn van het Zwemmend Redden komen de diploma’s Lifesaver. Hier komt ook wat theorie bij kijken en leer je leiding geven bij een redding. Wil je een proefles volgen, stuur dan een e-mail naar secretariaat@rooiepaerd.nl

zwemmend redden

Ook een echte redder worden?
Onze lessen worden gegeven op maandagavond van 18:00 tot 20:30, in zwembad De Niervaert te Klundert. Alle lessen zijn ingedeeld in kleine groepjes van je eigen niveau onder leiding van een instructeur. Al onze instructeurs hebben ook de Zwemend Redden diplomalijn doorlopen en staan vrijwillig én enthousiast aan het zwembad om onze leden les te geven.

Later ben jij de instructeur!
Zo tussen de 16 en 18 jaar oud zul je de meeste diploma’s in het bad hebben gehaald. Maar dan begint het pas echt! Je kunt dan bijvoorbeeld je instructeursdiploma gaan halen en zelf les gaan geven.

Vindt je het zwembad maar saai?
Begin dan met een Opleiding Waterhulpverlening zodat je mee kunt helpen als Reddingsbrigade Het Rooie Paerd Moerdijk bewaking levert voor evenementen.

DSC_0227

Terug naar de afdelingpagina