Vanaf nu begint het!
Heb jij de meeste zwemdiploma`s al op zak en is zwemmen in een zwembad maar saai? Zoek dan niet verder en begin dan met een Opleiding Waterhulpverlening

DSC_0212

De Opleiding
Ook hier volgen we de opleidinsglijn van Reddingsbrigade Nederland. Het is een praktijkgerichte opleiding, waarin je vooral veel leert over hoe je met de vaartuigen om moet gaan. Maar uiteraard ook hoe je een drenkeling uit het water haalt, hoe je preventief handelt, hoe je met publiek omgaat enzovoort. Je gaat veel mee naar verschillende (landelijke) oefeningen en de verschillende inzetten die we door het jaar heen doen. De opleiding is ook weer in moeilijkheid van vaardigheden en kennis opgebouwd. Dit is verdeeld over drie categorieën: Pool (Zwembad), Open Water, en Beach (strand). Bij ons kun je Pool en Open Water volgen.

Junior Lifeguard
Hier leer je de eerte belangrijke zaken. Het gaat met name om assistentie verlenen aan de schipper(s), klein onderhoud, rapporten schrijven. Maar ook het verlenen van Eerste Hulp komt hier al duidelijk aan bod. Je gaat in de oefeningen en de bewakingen mee om ervaring op te doen

Lifeguard
Hier kan en mag je al meer zelfstandig. Je kan ook leiding nemen over een aantal Junior Lifeguards en daar zelfstandig beslissingen nemen, maar wel steeds onder verantwoordelijkheid van een leidinggevende.

Senior Lifeguard
Dit is een leidinggevende functie. Deze persoon kan leiding geven over meerdere (Junior)Lifeguards en hen opdrachten geven in het toezichthouden of het uitvoeren van een redding.

Specialisaties
Er zijn via Reddingsbrigade Nederland een aantal specialisaties te behalen. Dit zijn leidinggevende functies of speciale diploma’s. het gaat om :
Senior Lifeguard Schipper;
Dit is een leidinggevende over meerdere vaartuigen in een rampensituatie of inzet
OVD-RED;
Officier van Dienst – Reddingsbrigade. Deze persoon is leidinggevend over meerdere Senior Lifeguard Schippers en communiceert in rampensituaties of inzetten met de Brandweer, Ambulance, Politie en Overheid.
Chauffeur; hier leer je op een goede manier met een Reddingsbrigade voertuig om te gaan én met zwaailichten en sirenes te rijden

Vaarbewijs & Marifooncertificaat
Buiten de opleiding van Reddingsbrigade Nederland om verzorgen wij ook (in samenwerking met een vaarschool) opleidingen voor Klein Vaarbewijs 1 en 2 én het Marifooncertificaat. Deze zijn voor het varen met onze vaartuigen van belang.

Aanmelden?
Zonder jou red de reddingsbrigade het niet, dus neem contact op met ons via reddingsbrigade@rooiepaerd.nl